Anvendelse

DECION sikrer rene overflader uden mug, skimmelsvamp og grønne alger.

Grønne alger på huset tag, murværk, sternbrædder og sokkel
Grønne alger ødelægger overflader på de fleste byggematerialer. Algerne bekæmpes ved at oversprøjte eller rettere sprøjte med forstøver med en opløsning af DECION i forholdet 1 del DECION og 5 dele VAND. Vi fraråder, at bruge en højtryksrenser, da vandstrålens høje tryk kan forårsage skade på stort set alle byggematerialer. Det er ikke nødvendigt, at skrubbe, børste eller andet.
 
 
Grønne alger på terrasse, fliser og belægningssten
For at give det bedste resultat anbefaler vi, at terrassen, fliser og belægningssten fejes og er rene for sand, blade og andre løse ting inden behandlingen for alger påbegyndes. Algerne bekæmpes ved at oversprøjte med forstøver på samme måde som føromtalte alger på bygningsdele.
 
 
Grønne alger og skimmelsvamp i drivhuset
Drivhuset bør rengøres både når sæsonen er slut og inden den for alvor begynder i foråret. Visne blade fjernes, vindruer og anden frugt og bær fjernes helt inden de mugner og jord rengøres og forberedes. For at opnå det bedste resultat i drivhuset skal drivhuset desinficeres og til dette bruges enten en havesprøjte med forstøver eller svamp og spand. Vinduer, drivhusskelettet, sokkel og om nødvendigt fliser eller anden belægning vaskes med DECION opløst i forholdet 1:8. Lad blandingen virke et par timer inden overfladerne skylles af med rent vand.
 
 
Grønne alger på havemøbler i træ og plast
Alger fra havemøbler fjernes ved først at oversprøjtes med en blanding på 1:5 – 1:8 afhængig af omfanget af grønne alger. Lad blandingen virke en dags tid inden havemøblerne vaskes med rent vand.
 
 
Grønne alger på markise, parasoller og andre tekstiler
Angrebne tekstiler bliver enten grønne som følge af alger eller sorte som følge af svamp. Både alger og svamp fjernes ved oversprøjtning med en opløsning af DECION og vand i forholdet 1:5 – 1:8. Lad opløsningen virke et par dage. Alger og svamp skylles bort med vand fra haveslangen, men i nogle tilfælde vil det være nødvendigt med ekstra afvaskning med svamp eller børste.
 
 
Mos og lav
DECION er ikke effektiv overfor belægninger som skyldes mos og lav. I første omgang anbefales mekanisk rensning med stiv kost, skurebørste eller træpind. Vi fraråder, et bruge højtryksrenser, da strålen kan ødelægge taget. DECION anvendes som et supplement til rengøring af tage med mos og lavt. På FOTO ses et tag som er kraftig angrebet af mos to mindst to lavtyper, henholdsvis den gule ”Væggelav” og den almindelige ”Kvistlav”. Der findes flere end 100 forskellige typer lav.
Læs mere om svampe, alger, mos og lav i Svampeleksikon.
 

 

 

www.decion.dk  | info@dexus.dk